Gala Destinația Anului 2025: soluțiile Eventya, parte din succesul celor mai apreciate atracții turistice din România


Succesul se măsoară în rezultate, dar mai ales în povești care inspiră, comunități care se dezvoltă și destinații care captează imaginația călătorilor. La Gala Destinația Anului 2025, organizată într-un cadru festiv la Sala Thalia din Sibiu, 5 dintre clienții Eventya au fost aplaudați pe scenă și recunoscuți la nivel național pentru contribuția lor remarcabilă în turismul românesc.

Evenimentul, desfășurat la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, a reunit lideri din turism, autorități, jurnaliști și influenceri, într-o celebrare a celor mai valoroase și atractive locuri din România. În acest context, mai multe destinații promovate prin soluțiile digitale dezvoltate de Eventya au fost recunoscute pentru contribuția lor la turismul local și național. Gala a marcat astfel punctul culminant al celei mai vizibile competiții naționale dedicate turismului din România.

Ediția din 2025 a adus în finală 76 de destinații turistice, selectate în urma unui proces riguros de nominalizare. Evaluarea s-a realizat printr-un sistem complex, care a combinat votul publicului, analiza unui juriu de experți, măsurarea brandului turistic printr-o cercetare sociologică și evaluarea arhitecturală și urbanistică a fiecărei destinații.

Marele premiu al serii, titlul de Destinația Anului 2025 în România, a fost acordat Deltei Dunării, promovată prin platforma Tu și Tulcea – un exemplu de succes în comunicarea digitală a unui areal natural unic în Europa.

Muzeul ASTRA , care utilizează o aplicație dedicată pentru a aduce patrimoniul mai aproape de vizitatori, a câștigat locul 1 la categoria Cultură și Educație.

Brașovul a obținut locul 1, iar Sibiul locul 2 la categoria Orașe care Inspiră. Ambele orașe își spun povestea prin platformele Brașov Tourism și Sibiu City App . În plus, județele Brașov și Sibiu au fost desemnate cele mai bune județe turistice ale anului, o recunoaștere importantă a turismului local.

De asemenea, România Atractivă , proiect național dedicat promovării valorilor mai puțin cunoscute ale patrimoniului românesc, a primit locul 3 pentru Cea mai bună promovare.


Lista tuturor câștigătorilor din acest an la Destinația Anului:

Destinația Anului la Categoria „Orașe care inspiră”

Câștigător: ORADEA
Locul 2: Sibiu
Locul 3: Brașov

Destinația Anului la Categoria „Sate de poveste”

Câștigător: Rimetea, Alba
Locul 2: Mila 23, Tulcea
Locul 3: Biertan, Sibiu
Locul 3: Breb, Maramureș

Destinația Anului la Categoria „Stațiuni balneo-climaterice”

Câștigător: Sovata, Mureș
Locul 2: Băile Felix, Bihor
Locul 3: Vatra Dornei, Suceava

Destinația Anului la Categoria „Distracție și aventură”

Câștigător: Dino Parc, Râșnov, Brașov
Locul 2: Mini Transilvania, Odorheiul Secuiesc, Harghita
Locul 3: Brambura Park, Avrig, Sibiu
Locul 3: Complex Agrement Ariniș, Gura Humorului, Suceava

Destinația Anului la Categoria „Cultură și educație”

Câștigător: Muzeul Astra, Sibiu
Locul 2: Castelul Bran, Brașov
Locul 3: Castelul Corvinilor, Hunedoara
Premiul special Centenar: Palatul Culturii, Iași

Destinația Anului la Categoria „Tărâmuri fermecate”

Câștigător: Delta Dunării, Tulcea
Locul 2: Ținutul Mănăstirilor din Bucovina
Locul 3: Colinele Transilvaniei


Premii speciale – recunoașterea excelenței în ospitalitate și impact

Pe lângă premiile pentru fiecare categorie principală, în cadrul galei au fost acordate și premii speciale, dedicate unor actori din industrie care s-au remarcat prin inovație, sustenabilitate și calitate a serviciilor. Iată care sunt premiile speciale din ediția 2025 a competiției Destinația Anului în România.

  • Hotelul Anului 2025” este Hotel Malibu Mamaia.
  • Cea mai bună promovare”, pe locul întâi, cu cele mai multe voturi se află Via Transilvanica, urmată pe locul al doilea de municipiul Craiova și pe locul al treilea de România Atractivă.
  • Județul Anului” – Județul Sibiu și Județul Brașov.
  • Destinația Anului 2025 în Republica Moldova„ a fost decernat pe scena Galei către Complexul turistic Cricova.


Municipiul Sibiu, exemplu de bună practică în managementul destinației turistice

În 2025, Municipiul Sibiu a oferit un model de excelență în organizarea și implicarea comunității în turismul local. În zilele petrecute în Sibiu cu prilejul Galei, participanții s-au bucurat de tururi ghidate tematice organizate în oraș, dar și de evenimente de tip networking precum Power Breakfast-ul facilitat de Asociația Județeana de Turism Sibiu, care a reunit reprezentanți ai destinațiilor, parteneri și presă, într-un cadru informal, deschis schimbului de idei și bune practici.

Trofeul Destinația Anului

O altă poveste emoționantă a serii a fost cea a trofeelor oferite câștigătorilor. Acestea au fost realizate manual de artistul sibian Ion Tămâian, fondatorul Ion Art Glass, un nume de referință în domeniul sticlei artistice din România. Cunoscut pentru stilul său inconfundabil și pentru lucrările sale expuse în galerii din întreaga lume, Ion Tămâian a creat pentru ediția 2025 o serie de trofee care îmbină elementele de design modern cu simboluri ale turismului și autenticității românești. Design-ul trofeului este unicat și poartă semnătura artistului, adăugând un plus de valoare recunoașterii oferite destinațiilor.

Sursă text & foto: www.destinatiaanului.ro


Leave a Comment